Dekoder MYTV Dijual Dengan Harga RM200, Jun Ini


Kuala Lumpur – Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan MYTV Broadcasting Sdn Bhd yang bakal dilancarkan bermula Jun ini dilihat bakal menjadi persaingan kepada Astro tidak lama lagi.

 

Menurut sumber SuaraTV, siaran televisyen itu akan menyediakan 80 siaran dan 40 saluran radio yang dipancarkan secara percuma kepada pengguna di Malaysia dengan 45 siaran yang mengunakan teknologi berdefinisi tinggi (HD – High Defination).

 

“Mereka yang berminat boleh mendapatkan dekoder yang dijual dengan harga RM200 itu pada bulan Jun ini.

 

“Saya juga difahamkan mereka yang mendaftar dengan BR1M akan menerima dekoder ini secara percuma” ujarnya kepada SuaraTV sebentar tadi.

 

Beliau yang enggan mendedahkan identitnya itu turut berkata sebagai permulaan siaran ini akan dinikmati kumpulan penonton di Pantai Timur merangkumi Pahang, Terengganu dan Kelantan. Fasa seterusnya siaran akan diperluaskan ke Sabah, Sarawak dan Labuan diikuti negeri-negeri di Utara Semenanjung.

 

Fasa akhir ASO melibatkan kawasan Lembah Klang termasuk Putrajaya, dengan anggaran 98 peratus muka bumi Malaysia akan diliputi DTTB merangkumi 80 saluran TV dan 40 saluran radio percuma menjelang akhir 2017.

 

Kualiti gambar dan suara dalam format digital akan menjadi jauh lebih baik dari sekarang, disertakan dengan pelbagai ciri terkini untuk memberi pengalaman menonton siaran televisyen yang lebih menarik kepada pengguna.

 

Segalanya setanding dengan yang ditawarkan Astro sekarang termasuk pengaturcaraan pelbagai saluran, panduan program elektronik dan sistem audio alih bahasa, bezanya tiada lagi gangguan tergendala disebabkan cuaca buruk dan lebih penting ianya adalah percuma.

 

Majoriti pengguna Astro sebelum ini dilaporkan sering merungut mendapat aduan daripada pelanggan yang mengatakan servis semakin hari semakin mahal.

 

Selain Astro, siaran berbayar lain iaitu HyppTv di bawah pakej Unifi TM dan ABNXcess dilihat tidak begitu popular selain caj perkhidmatan yang dilihat lebih mahal daripada Astro.

 

Manakala siaran berbayar seperti MegaTV, FineTV dan MiTV sedikit masa dahulu telah ‘lenyap’ sehinga ada yang tidak sedar dengan kewujudan mereka.


94 thoughts on “Dekoder MYTV Dijual Dengan Harga RM200, Jun Ini

  1. Pingback: Dekoder MyTV dijual dengan harga RM200 mulai Jun | My Blog

  2. Pingback: Berita Baik Pada Jun Ini, Selamat Tinggal Astro | Harian Blogger.Com

  3. Pingback: Berita Baik Pada Jun Ini, Selamat Tinggal Astro - Watch asian drama streaming

  4. Pingback: Berita Baik Pada Jun Ini, Selamat Tinggal Astro - Gosip Artis, Informasi Dan Pelik-Pelik

  5. bukan nak kata apa.. tapi akhirnya akan dapat siaran sama seperti HyppTv.. langsung ta ada kualiti program yang diberikan.. dan akhirnya astro jugak yang monopoli…

  6. Betul ke Mytv Dekoder di batal kan?.. kenapa…. kalau benar punah lah harapan rakyat menikmati siaran tv secara percuma dan terus d bebani ngan langganan astro yang memang membebankan…..kalo betu ia d batalkan, betul lah kerajaan teda pendirian tetap.. sudalah gst membebankan mytv dekoder yang kami harapkan sedikit sebanyak boleh meringan dan melegakan sikit kami pun d batalkan

  7. Good day! I’m a final year student and I am working on my final project paper entitled “Evaluating User Experience for Broadband Television: HyppTV users’ continuance intention to use”.

    It would be such a great help if you could take some of your time to answer this questionnaire

    http://goo.gl/forms/vcagLC0Mei

    Your response will only be used for this survey purposes and will be keep confidentially. Your input is greatly appreciated and should only take a few minutes. Thank you very much for your time and cooperation.

  8. Bagaimana hendak mendapat decoder ni.rm200 pun tak mengapa sekali beli aje.dari duk bayar yg tiada penyudah dgn astro ni.tolong beritahu di mana boleh saya beli ya.tq

  9. Di mne nak dptkan mytv decoder di area sandakan. Ada peyambungan mytv trsebut mengunakan wifi yg berkelajuan tinggi.

  10. Slam..kalaub dkat kuala terengganu..tpi sya tnggal dkat kemaman…cm mana nk dpatkn decoder mytvv ni..area kemaman.cmne cara nye.time kaseh..m

  11. di kedah mcm dekat langkawi tiada siaran kalau guna area atas bumbung, sy harap mytv sampai la kat langkawi nanti. Sy nak tnya, sesiapa yg daftar brim dpt mytv ke?

  12. Iya saya juga dah dua kali kena aniaya dgn pihak astro..sdgkan sy langgan njoi..tp bil datang..saya x pernah bersetuju utknmelanggan..rasa teraniaya

  13. Saya berminat untuk memilikinya, nanti sila maklum bila semuanya sudah ready dan bagaimana cara untuk memilikinya

  14. Sy nak apply MYTV
    Tak tahan lagi dengan astro
    Terima kasih bagi pihak yg terlibat hanya allah yang mampu membalasnya

  15. looking at the comments, everybody is very keen to know more about this mytv especially if the product is available in the market or not.

    but it is so poor when no response received yet.

  16. Sapa ada jual dekoder ni kat area kuantan?? Ambo nk melanggang. lama doh tnggu, bosan dh ngan astro yg crita sama dok ulang2 smp bleh hafal jln cerita…

  17. M4-3-panpangsapuri maplewood court pgrn lembah hijau 9 bandar tasik puteri, kundang 48020,rawang,selangor

  18. dekoder mytv banyak jual kat lazada rm 60 lebiih sampai rm 200 lebih ikut kualiti…..order kat lazada lah murah sapa nak sy orderkan kok belah kedah dgn penang ni

  19. Dekat sarawak mana nak dpt dekoder mytv…
    Jika tiada ajen utk dekoder di sarawak sy nak jd ajen hubungi sy di whatsapp 0198261761..
    Munlee electrical (MukahMukah ,sarawak.)

  20. Boleh inform pada saya..bila MYTV berada di PERAK..ok..
    Dan bagaimana nak daftar dengan MYTV…
    Kalau betul bagaimana yang di iklankan…
    Berbahagialah rakyat jelata…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FACEBOOK SUARA TV


TOP POST DAN PAGES

ARKIB BERITA

© Suara TV. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. SuaRa.TV theme by TheJay.