Dekoder MYTV Dijual Dengan Harga RM200, Jun Ini

Kuala Lumpur – Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan MYTV Broadcasting Sdn Bhd yang bakal dilancarkan bermula Jun ini dilihat bakal menjadi persaingan kepada Astro tidak lama lagi.

 

Menurut sumber SuaraTV, siaran televisyen itu akan menyediakan 80 siaran dan 40 saluran radio yang dipancarkan secara percuma kepada pengguna di Malaysia dengan 45 siaran yang mengunakan teknologi berdefinisi tinggi (HD – High Defination).

 

“Mereka yang berminat boleh mendapatkan dekoder yang dijual dengan harga RM200 itu pada bulan Jun ini.

 

“Saya juga difahamkan mereka yang mendaftar dengan BR1M akan menerima dekoder ini secara percuma” ujarnya kepada SuaraTV sebentar tadi.

 

Beliau yang enggan mendedahkan identitnya itu turut berkata sebagai permulaan siaran ini akan dinikmati kumpulan penonton di Pantai Timur merangkumi Pahang, Terengganu dan Kelantan. Fasa seterusnya siaran akan diperluaskan ke Sabah, Sarawak dan Labuan diikuti negeri-negeri di Utara Semenanjung.

 

Fasa akhir ASO melibatkan kawasan Lembah Klang termasuk Putrajaya, dengan anggaran 98 peratus muka bumi Malaysia akan diliputi DTTB merangkumi 80 saluran TV dan 40 saluran radio percuma menjelang akhir 2017.

 

Kualiti gambar dan suara dalam format digital akan menjadi jauh lebih baik dari sekarang, disertakan dengan pelbagai ciri terkini untuk memberi pengalaman menonton siaran televisyen yang lebih menarik kepada pengguna.

 

Segalanya setanding dengan yang ditawarkan Astro sekarang termasuk pengaturcaraan pelbagai saluran, panduan program elektronik dan sistem audio alih bahasa, bezanya tiada lagi gangguan tergendala disebabkan cuaca buruk dan lebih penting ianya adalah percuma.

 

Majoriti pengguna Astro sebelum ini dilaporkan sering merungut mendapat aduan daripada pelanggan yang mengatakan servis semakin hari semakin mahal.

 

Selain Astro, siaran berbayar lain iaitu HyppTv di bawah pakej Unifi TM dan ABNXcess dilihat tidak begitu popular selain caj perkhidmatan yang dilihat lebih mahal daripada Astro.

 

Manakala siaran berbayar seperti MegaTV, FineTV dan MiTV sedikit masa dahulu telah ‘lenyap’ sehinga ada yang tidak sedar dengan kewujudan mereka.

96 thoughts on “Dekoder MYTV Dijual Dengan Harga RM200, Jun Ini

  • Pingback: Dekoder MyTV dijual dengan harga RM200 mulai Jun | My Blog

  • March 25, 2015 at 7:50 pm
    Permalink

    Please keep me inform when the decoder is available in Perak.

    Reply
  • March 25, 2015 at 9:54 pm
    Permalink

    Let me know soon when decoder ststr selling

    Reply
  • March 25, 2015 at 10:18 pm
    Permalink

    Notify once decoder is ready

    Reply
  • Pingback: Berita Baik Pada Jun Ini, Selamat Tinggal Astro | Harian Blogger.Com

  • March 26, 2015 at 2:47 am
    Permalink

    email me once on sales

    Reply
  • Pingback: Berita Baik Pada Jun Ini, Selamat Tinggal Astro - Watch asian drama streaming

  • Pingback: Berita Baik Pada Jun Ini, Selamat Tinggal Astro - Gosip Artis, Informasi Dan Pelik-Pelik

  • March 26, 2015 at 12:08 pm
    Permalink

    Bagus..bagus sangat2…ni berita terbaik sekali..sayo nara la astro..

    Reply
  • March 26, 2015 at 3:45 pm
    Permalink

    bukan nak kata apa.. tapi akhirnya akan dapat siaran sama seperti HyppTv.. langsung ta ada kualiti program yang diberikan.. dan akhirnya astro jugak yang monopoli…

    Reply
  • March 26, 2015 at 3:54 pm
    Permalink

    When will it be available in Sarawak. Hope it commences by late this year.

    Reply
  • March 26, 2015 at 7:20 pm
    Permalink

    Pls email me when decorder start selling in pahang

    Reply
  • March 27, 2015 at 12:09 am
    Permalink

    please information to me

    Reply
  • March 27, 2015 at 12:51 am
    Permalink

    good.. bye astro,very dominating all these years cos no competitor.

    Reply
  • March 27, 2015 at 3:00 pm
    Permalink

    Bagus. Kalau available kat Limbang Sarawak satu berita gembira.

    Reply
  • April 12, 2015 at 9:48 am
    Permalink

    Betul ke Mytv Dekoder di batal kan?.. kenapa…. kalau benar punah lah harapan rakyat menikmati siaran tv secara percuma dan terus d bebani ngan langganan astro yang memang membebankan…..kalo betu ia d batalkan, betul lah kerajaan teda pendirian tetap.. sudalah gst membebankan mytv dekoder yang kami harapkan sedikit sebanyak boleh meringan dan melegakan sikit kami pun d batalkan

    Reply
  • June 4, 2015 at 3:16 pm
    Permalink

    Good day! I’m a final year student and I am working on my final project paper entitled “Evaluating User Experience for Broadband Television: HyppTV users’ continuance intention to use”.

    It would be such a great help if you could take some of your time to answer this questionnaire

    http://goo.gl/forms/vcagLC0Mei

    Your response will only be used for this survey purposes and will be keep confidentially. Your input is greatly appreciated and should only take a few minutes. Thank you very much for your time and cooperation.

    Reply
  • June 12, 2015 at 11:16 am
    Permalink

    How to get devorder gor MTV..plss help.tq

    Reply
    • October 26, 2015 at 10:32 am
      Permalink

      mana nak daftar mytv. saya tinggal di kuala krai kelantan.

      Reply
  • July 20, 2015 at 12:07 pm
    Permalink

    Bagaimana hendak mendapat decoder ni.rm200 pun tak mengapa sekali beli aje.dari duk bayar yg tiada penyudah dgn astro ni.tolong beritahu di mana boleh saya beli ya.tq

    Reply
    • September 4, 2015 at 1:49 am
      Permalink

      kalu area pantai timur boleh tolong

      Reply
  • August 5, 2015 at 4:34 pm
    Permalink

    Boleh bagi cara bagaimana nak buat pendaftaran mytv ini

    Reply
    • September 4, 2015 at 1:44 am
      Permalink

      belii je tv baru yg ada dvbt2

      Reply
  • August 9, 2015 at 8:47 pm
    Permalink

    Mcm mana nak dapatkan decoder yer?

    Reply
  • August 10, 2015 at 7:03 pm
    Permalink

    Area johor ada tak?mcm mna nk bli??

    Reply
  • August 12, 2015 at 9:02 pm
    Permalink

    Di mne nak dptkan mytv decoder di area sandakan. Ada peyambungan mytv trsebut mengunakan wifi yg berkelajuan tinggi.

    Reply
  • August 16, 2015 at 2:28 am
    Permalink

    Mana bolih beli dekoder MYTV area K.Terengganu?

    Reply
    • September 4, 2015 at 1:46 am
      Permalink

      guna je tv digital tuner

      Reply
  • September 16, 2015 at 8:52 pm
    Permalink

    Slam..kalaub dkat kuala terengganu..tpi sya tnggal dkat kemaman…cm mana nk dpatkn decoder mytvv ni..area kemaman.cmne cara nye.time kaseh..m

    Reply
  • September 16, 2015 at 9:25 pm
    Permalink

    di kedah mcm dekat langkawi tiada siaran kalau guna area atas bumbung, sy harap mytv sampai la kat langkawi nanti. Sy nak tnya, sesiapa yg daftar brim dpt mytv ke?

    Reply
  • September 16, 2015 at 9:32 pm
    Permalink

    Where can I buy the MYTV decoder at Johor Bahru?

    Reply
    • August 5, 2016 at 7:30 pm
      Permalink

      vendor pemasangan decorder MYTV & harga + upah pasang

      Reply
  • September 18, 2015 at 10:22 pm
    Permalink

    Nak dpt decoder area p.mas kelantan

    Reply
  • September 18, 2015 at 10:24 pm
    Permalink

    Cara nak dpt decoder p.mas mcm mn

    Reply
  • September 29, 2015 at 8:39 pm
    Permalink

    macan mna nk memohon mytv

    Reply
  • October 2, 2015 at 11:03 pm
    Permalink

    Kat mana saya dapat beli decoder itu di Perlis?.

    Reply
  • October 9, 2015 at 11:34 pm
    Permalink

    Dimana boleh dapat decoder MYTV d sabah. .area sandakan.

    Reply
  • October 25, 2015 at 7:02 pm
    Permalink

    Iya saya juga dah dua kali kena aniaya dgn pihak astro..sdgkan sy langgan njoi..tp bil datang..saya x pernah bersetuju utknmelanggan..rasa teraniaya

    Reply
  • December 13, 2015 at 9:33 pm
    Permalink

    Saya berada di kawasan Bachok,dimanakah saya hendak daftar dan membeli decoder mytv ini.

    Reply
  • January 18, 2016 at 5:24 pm
    Permalink

    di mana nak dpt decoder mytv nie d sabah bahagian tuaran?

    Reply
  • January 24, 2016 at 2:03 pm
    Permalink

    Saya berminat untuk melanggan, bagaimana caranya dan ingin dapatkan no telefon untuk tujuan melanggan. Terima kasih.

    Reply
  • February 18, 2016 at 8:41 am
    Permalink

    senyap jak mytv ni????
    apa cer?
    hahahaahhaha….

    Reply
  • April 2, 2016 at 8:57 pm
    Permalink

    macam mana saya ingin mendaftar mytv? terima kasih

    Reply
  • April 4, 2016 at 9:28 pm
    Permalink

    Saya berminat juga mytv..macammana nk daftar

    Reply
  • April 11, 2016 at 2:12 pm
    Permalink

    Saya berminat nak dapatkan dekoder tu…

    Reply
  • April 24, 2016 at 11:15 pm
    Permalink

    Saya berminat dengan mytv… Macam mana nak dapatkannya?

    Reply
  • May 12, 2016 at 3:01 pm
    Permalink

    Sila beritahu dengan segara bila pendaftaran dibuka.

    Reply
  • May 18, 2016 at 9:57 pm
    Permalink

    Saya Sgt berminat dgn mytv. Macam mana nk mendafftar

    Reply
  • May 23, 2016 at 1:57 pm
    Permalink

    sangat perlu… mcm mna mo daftar?

    Reply
  • June 2, 2016 at 2:32 pm
    Permalink

    Saya berminat …. cammana nak daftar…. asal jgn Mega TV dulu sudah…..

    Reply
  • June 3, 2016 at 2:39 am
    Permalink

    Saya berminat untuk memilikinya, nanti sila maklum bila semuanya sudah ready dan bagaimana cara untuk memilikinya

    Reply
  • June 3, 2016 at 10:04 am
    Permalink

    Says Berminat mana nak register for Sarawak @ Miri.

    Reply
  • June 3, 2016 at 10:52 am
    Permalink

    Bagaimana dan di mana boleh saya mendapatkan mytv.

    Reply
  • June 3, 2016 at 10:33 pm
    Permalink

    Kalau di Kuantan mane sy boleh dapatkan recorder tu. Tq

    Reply
  • June 5, 2016 at 8:31 pm
    Permalink

    skrg dh jun 2016.. bila , d mn n bgmn nk dptkn dekoder tsebut..ramai dh yg btnye ni.

    Reply
  • June 8, 2016 at 9:36 pm
    Permalink

    Minta bg tahu agen MyTv di Kelantan untuk pendaftaran

    Reply
  • June 11, 2016 at 1:35 pm
    Permalink

    Macam mane nak beli dekoder….

    Reply
  • June 11, 2016 at 8:25 pm
    Permalink

    Cam mane nak dapatkan decoder mytv nie..
    Klu kat Kuantan bila n dimane?
    Klu kat KL bila n dimane?

    Reply
  • June 12, 2016 at 11:48 am
    Permalink

    Katanya awal tahun 2016…tapi ni dh tgh tahun 2016 dh…mn dekodernya?yg brim dpt free…mana dia?

    Reply
  • June 13, 2016 at 9:59 am
    Permalink

    Ni dah bulan 6 bulan posa lg bila nak keluar MYTV

    Reply
  • June 20, 2016 at 10:49 am
    Permalink

    Assalamualaikum..dimana saya nak dapatkan MYTV ni?saya berada di area kemaman,terengganu..

    Reply
  • July 14, 2016 at 2:27 pm
    Permalink

    Saya berminat dengan my tv macam mana nak dapat decoder

    Reply
  • July 14, 2016 at 3:46 pm
    Permalink

    Bila boleh dapat my tv…dan di mana boleh dapatkan decoder tersebut.

    Reply
  • July 19, 2016 at 11:18 am
    Permalink

    saya bmint ,mna nk dapat dekoder mytv nie…pls….

    Reply
  • July 21, 2016 at 4:24 am
    Permalink

    Sy nak apply MYTV
    Tak tahan lagi dengan astro
    Terima kasih bagi pihak yg terlibat hanya allah yang mampu membalasnya

    Reply
  • August 24, 2016 at 9:16 pm
    Permalink

    Area Bukit Mertajam …
    Sudah ada ke
    Dimana blh dpt decoder.

    Reply
  • September 6, 2016 at 1:45 pm
    Permalink

    looking at the comments, everybody is very keen to know more about this mytv especially if the product is available in the market or not.

    but it is so poor when no response received yet.

    Reply
  • September 11, 2016 at 12:50 am
    Permalink

    Saya berminat untuk mendapatkan mytv ni , bolehkah saya memohon atau bagaimana cara untuk saya dapatkan decoder ?

    Reply
    • September 17, 2016 at 11:18 am
      Permalink

      kat mana nak dapatkan mytv ni dkt sibu sarawak ? sy berminat dgn mytv ni…

      Reply
  • September 18, 2016 at 6:43 pm
    Permalink

    Kat mana nak dpkan mytv dkt port klang sy barminat dan nak memohon….

    Reply
  • September 23, 2016 at 10:40 pm
    Permalink

    Kat mana nak dapatkan mytv dekat penampang, kota kinabalu, sabah saya berminat utk memohon

    Reply
  • September 24, 2016 at 12:51 pm
    Permalink

    Sapa ada jual dekoder ni kat area kuantan?? Ambo nk melanggang. lama doh tnggu, bosan dh ngan astro yg crita sama dok ulang2 smp bleh hafal jln cerita…

    Reply
  • September 27, 2016 at 11:30 am
    Permalink

    Shamsaizan bt Mohamad @ Ismail 791118115078

    Reply
  • October 1, 2016 at 1:21 am
    Permalink

    M4-3-panpangsapuri maplewood court pgrn lembah hijau 9 bandar tasik puteri, kundang 48020,rawang,selangor

    Reply
  • October 14, 2016 at 4:19 pm
    Permalink

    dekoder mytv banyak jual kat lazada rm 60 lebiih sampai rm 200 lebih ikut kualiti…..order kat lazada lah murah sapa nak sy orderkan kok belah kedah dgn penang ni

    Reply
  • October 25, 2016 at 2:00 pm
    Permalink

    btl ke ni klu betul nak la jugak cmne nak dptkn decoder ni

    Reply
  • October 28, 2016 at 6:46 am
    Permalink

    Saya berminat dengan my tv macam mana nak dapat decoder
    Sungai Petani Kedah

    Reply
  • October 30, 2016 at 8:47 pm
    Permalink

    Saya nak order recorder 1 unit, macamane saya nak dapatkan recorder tersebut. Tq

    Reply
  • November 8, 2016 at 12:05 pm
    Permalink

    SAbah di mna jual tu decoder mytv org2 sbh tlg2 dlu ba ksi info … wsap sy please 01131535850

    Reply
  • December 3, 2016 at 8:46 pm
    Permalink

    Dekat sarawak mana nak dpt dekoder mytv…
    Jika tiada ajen utk dekoder di sarawak sy nak jd ajen hubungi sy di whatsapp 0198261761..
    Munlee electrical (MukahMukah ,sarawak.)

    Reply
  • December 6, 2016 at 11:16 pm
    Permalink

    Boleh kah saya beli Mytv decorder di Seberang Prai.

    Reply
  • January 20, 2017 at 3:11 am
    Permalink

    Sarawak…mana sy nak beli didekoder mytv tu di sarawak?

    Reply
  • January 21, 2017 at 12:48 am
    Permalink

    Boleh inform pada saya..bila MYTV berada di PERAK..ok..
    Dan bagaimana nak daftar dengan MYTV…
    Kalau betul bagaimana yang di iklankan…
    Berbahagialah rakyat jelata…

    Reply
  • February 27, 2017 at 5:28 pm
    Permalink

    Mana mau dapat decoder area kk

    Reply
  • March 15, 2017 at 4:00 pm
    Permalink

    saya ada jual decoder.. siapa mahu beli boleh ws 0135277244

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
%d bloggers like this: